L’OPP PEIX BLAU PROMOU L’ÚS D’ENVASOS REUTILIZTABLES A LA PESCA D´ENCERCLAMENT

posted in: Notes de premsa, Notícies | 0

Aquest tipus d’envasos ja s’estan utilitzant des de principis d’aquesta setmana, per part d’embarcacions membres de l’OPP, i l’objectiu és sumar-se a la tendència general actual d’eliminar els envasos d’un sol ús. Es tracta d’una iniciativa finançada pels fons FEMP i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Girona, 26 de juliol.La Organització de Productors Pesquers (OPP) Peix Blau de Catalunya és la primera organització catalana que impulsa l’ús d’envasos reutilitzables a la pesca d’encerclament. Es tracta d’un projecte finançant a través dels fons FEMP (Fons Europeu Marítim i de la Pesca) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya. Aquesta iniciativa, es porta a terme, des de començaments d’aquesta setmana, a les embarcacions que formen part de l’OPP, però amb la il·lusió que, poc a poc, s’hi vagin afegint la resta d’embarcacions d’encerclament de Catalunya. Actualment, estan implicades en aquest projecte les confraries de: Roses, l’Escala, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes, de la província de Girona, i Vilanova i la Geltrú, de la província de Barcelona.

Des de l’OPP PEIX BLAU DE CATALUNYA s’està promovent aquest canvi d’envasos a la flota d’encerclament, per al peix blau, ja que fins ara les caixes utilitzades són d’un sol ús, de manera que s’està generant una quantitat de residus molt elevada. Per aquesta raó, es vol potenciar l’envàs reutilitzable, per fomentar la sostenibilitat, i amb l’objectiu que tingui una vida de llarga durada i que, a més, ajudi a millorar la qualitat del peix. Es tracta d’una cubeta que compleix tots els requisits sanitaris i mediambientals marcats per a la Unió Europea.

A més, per als socis de l’OPP recentment constituïda, a través del seu Pla de Producció i Comercialització també s’estan finançat amb fons FEMP, posats a disposició pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, els encaixonats que els vaixells necessiten instal·lar per a la correcta estiba de les caixes a bord.

Des de l’entitat estan més que satisfets de ser els primers a utilitzar aquest tipus d’envasos reutilitzables i sostenibles, que ajudaran a la millora de la qualitat dels seus productes i a generar menys quantitat de residus.