O Peix Blau de Catalunya participa al III Fòrum La mar té nom de dona

posted in: Notícies | 0

Quatre ponències sobre la ciència, l’economia, la tecnologia i l’esport en el sector del mar, van centrar aquest ben celebrat fòrum a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre).

Un centenar de dones han celebrat aquest dissabte el seu paper a les feines del mar en el marc del III Fòrum de l’Associació Catalana de Dons del Mar, celebrat a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). Sota el lema La mar té nom de dona, un esdeveniment on també ha participat l’OPP87 l’Organització de Productors Pesquers Peix Blau de Catalunya.

Les dones han posat en comú les seves experiències en l’àmbit marítim a fi de crear xarxa i enfortir vincles.

Des de l’OPP87, la nova gerent, Marta Felip Palaus, considera que “és bonic veure que el mar és avui una llar acollidora per a tothom, on homes i dones, junts, es dediquen a allò que més els apassiona. El que es desprèn d’aquesta unió és senzillament meravellós”.

Per la seva banda, la consellera d’Acció Climàtica Teresa Jordà, ha defensat que en un context de canvis al sector primari, la transformació ha de ser liderada per dones amb una visió ”més feminitzada”.

Entre les mesures que defensa l’Associació Catalana de Dones del Mar per a transformar el sector primari, hi ha l’augment de dones en càrrecs de lideratge. “Lluitem per la igualtat i els nostres drets”, ha subratllat la presidenta de l’entitat, Leidy Johanna Aya Vega. Una visió compartida per la consellera Teresa Jordà, que ha destacat la importància de celebrar trobades per a enfortir vincles entre les professionals que es dediquen als diferents àmbits marítims. “Necessitem patrones majors a les confraries, igual que a les cooperatives”, ha remarcat.