L’Organització de Productors Peix Blau de Catalunya ha participat activament a la Seafood de Barcelona, avui 27 d’abril del 2023

posted in: Notes de premsa, Notícies | 0

Amb la seva presència, ha posat en valor la qualitat i varietat dels seus productes, així com el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient.

Barcelona, 27 d´abril. L’OPP Peix Blau de Catalunya ha estat present en aquesta edició de la fira, compartint espai amb altres empreses punteres del sector, i mostrant als visitants les seves especialitats com la sardina, l’anxova i l’alatxa. A més, ha destacat i presentat les seves pràctiques responsables en la gestió dels recursos marins.

L’explicació s’ha efectuat de manera dinàmica i divertida, alhora que un soci de l’organització —Josep Lluís Sureda— cuinava alatxera i un arròs d’anxoves amb la col·laboració del reconegut xef Jordi Jacas.

Junts, i amb un to tan professional com proper, han mostrat diferents formes de cuinar i degustar aquest tipus de peixos i l’han ofert a degustació a una cinquantena de persones.

Tant l’arròs d’anxoves com l’alatxera fregida han tingut bona rebuda entre el públic.

L’alatxera fregida de l’OPP ha constituït la novetat estrella presentada aquest migdia: un producte pescat per les barques de l’OPP Peix Blau; preparat per cuinar fàcilment i amb èxit.

A més, l’O.P.P. Peix Blau de Catalunya, també ha aprofitat la fira per exposar un estudi recent que confirma que les sardines del Mediterrani no tenen anisakis, uns paràsits que es troben en altres peixos i que poden ser perjudicials per a la salut si no s’eliminen adequadament durant el procés de preparació del plat pel consum.

“Aquest estudi, realitzat per diversos científics de la Universitat Autònoma de Barcelona, és una notícia molt positiva per al sector pesquer català, que amb aquesta informació pot posicionar els seus productes com a més segurs i saludables per al consumidor” — explica Marta Felip, gerent de l’organització de productors pesquers de Catalunya OPP 87.

“Estem contents d’haver assistit a aquesta fira, que permet a la nostra organització promocionar la pesca sostenible dels nostres peixos blaus, mostrar la seva varietat i qualitat i intercanviar comentaris amb gent del sector” — ha conclòs Josep Palaus, vicepresident de l’organització de productors pesquers de Catalunya OPP 87.

En resum, la participació de l’O.P.P Peix Blau de Catalunya ha sigut una oportunitat aprofitada per a donar ressò al valor del peix blau de Catalunya, un producte de proximitat i carregat de propietats nutricionals, que no s’hauria d’abandonar.