Des de l’OPP peix blau aplaudim els “espetos de sardina”

posted in: Notícies | 0

Els “espetos de sardina” són una tradició culinària molt popular a Andalusia, especialment a la costa, on es gaudeix de la riquesa del mar. Aquesta deliciosa preparació consisteix a enfilar sardines fresques en una canya o vareta d’espart i rostir-les a la graella sobre brases de llenya, la qual cosa els proporciona un sabor fumat i exquisit. L'”espeto de sardina” és una forma senzilla i autèntica de gaudir d’aquest peix, destacant-ne la frescor i qualitats naturals.

La tradició dels “espetos” de sardina es remunta a segles enrere, i avui dia són una part essencial de la cultura gastronòmica andalusa. S’acostumen a gaudir en xiringuitos i restaurants prop de la platja, creant un ambient únic i acollidor. Aquesta forma de cuinar les sardines posa de manifest la senzillesa de la recepta, on el sabor del peix es manté al centre de l’experiència culinària.

Traslladant aquesta tradició a Catalunya, seria meravellós poder adaptar-la als peixos blaus típics d’aquesta regió. Catalunya compta amb una rica varietat de peix blau. Igual que a Andalusia, la costa catalana és rica en recursos pesquers, i popularitzar els “espetos” de peix blau de Catalunya seria una manera fantàstica de destacar els sabors locals i vetllar pel producte d’aquí i pels treballadors dels nostres ports.

A més a més, pensem que la promoció dels “espetos” de peix blau de Catalunya podria ajudar a potenciar el turisme gastronòmic a Catalunya, atreure els amants de la cuina i permetre’ls descobrir els tresors del mar Mediterrani.

Ens ha omplert d’il•lusió trobar-ne en un poble català, amb peix dels nostres pescadors.